Etappe van de maand augustus 2024

EvdM 2024 augustus

Openingsdag 3 augustus, start & finish: Tankshop Oude Pekela (route: ca 11km)

Bij Tankshop Hilgers zijn koffie en thee te verkrijgen en diverse broodjes en ijs uit de eigen omgeving. Natuurlijk vinden automobilisten hier ook de gebruikelijke artikelen in deze tankshop. 

Hier vlakbij vinden wandelaars ook het 'Icoon van Groningen' in dit gebied: toenmalig vakbonds- en stakingsleider Fré Meis die hier een prachtig standbeeld heeft aan de Wedderweg. 

Voor het verlaten van Oude Pekela mag een bezoek aan Siep & Co niet ontbreken. Een Pronkjewailpost om de tijd voor te kunnen nemen tijdens een wat kortere Etappe van de Maand. Met inzet van vele liefhebbers en vrijwilligers wordt het industrieel erfgoed hier in stand gehouden. Indien aanwezig zijn zij graag bereid wat uitleg en een rondleiding te geven en/of de werking van erfgoed te demonstreren. Gratis toegankelijk!

De vijfde Etappe van de Maand is wat korter dan de andere etappes en daarom ook geschikt voor wandelaars die 15 - 20km wat te ver vinden. Ook een mooie kennismaking met het Pronkjewailpad voor hen! We vervolgen de weg via een draai door het typische landschap ten zuiden van Oude Pekela waar de zintuigen je op diverse manieren laten merken dat agrarische arbeid hier een belangrijke bron van inkomsten is.

De route brengt wandelaars met de klok mee tenslotte langs de Wedderwegkerk. Deze hele oude kerk is eind 1600 herbouwd en doet momenteel dienst als Hervormde Kerk onder de vleugels van de gefuseerde PKN in Oude Pekela. Even verderop in noorderlijke richting keren we terug naar waar de etappe begon: Tankstation Hilgers.

Openingsdag zaterdag 3 augustus:  we starten samen om 10:00 uur vanuit de Tankshop in Oude Pekela. 

Hoe kom ik bij start en vanaf finish?
Tankstation Hilgers is bereikbaar via OV bushalte Raadhuislaan. De beste route vanaf het woonadres kan worden gezocht via 9292.nl - Reisplanner OV & e-tickets trein, bus, tram, metro & veer. Bij of in de nabije omgeving van het Tankstation is voldoende ruimte om de auto te parkeren.

Hoe werkt het? 

In drie simpele stappen bent u klaar om te gaan!

  1. Schrijf u in voor een Etappe van de Maand via dit inschrijfformulier. U krijgt per mail een bevestiging met inlog naar Mijn PWP.
  2. Log in op Mijn PWP en download uw Etappekaart. Print deze kaart, want dit is tevens uw stempelkaart. 
  3. Download de Pronkjewail App en selecteer de betreffende Etappe van de Maand onder 'Selecteer een andere route'. Scan de QR-code op uw Etappekaart om toegang te krijgen tot alle functionaliteiten van de app. 

Let op: inschrijven kan alleen voor de huidige maand en de eerstvolgende maand.

 

Kosten voor deelname aan één Etappe van de Maand zijn € 5,-. 

Dit is inclusief

  • Pronkjewail Etappekaart (PDF).
  • Alle aangeboden Pronkjuwelen (voorproefjes en belevenissen) onderweg.
  • Volledig gebruik van de Pronkjewailpad App (max 31 dagen)
Het gebeurt in gastvrij Groningen