Etappe van de Maand Mei 2023

Etappe van de Maand Mei 2023

Niezijl - Sauwerd

De 2e Etappe van de Maand in 2023 loopt vanaf het Blik Trommel en Oudheden museum in Niezijl naar de Welkomboerderij Onstaheerd in Sauwerd. Onderweg passeer je verschillende dorpen en doorkomstplaatsen, oa: Noordhorn, Den Ham (met de Piloersemaborg) en Beswerd. 

Stempelposten 

Op bovenstaand kaartje zijn de meeste stempelposten al ingetekend. Zo worden we Gastvrij ontvangen bij onder andere: Blik Trommel en Oudheden museum in Niezijl, Kamphuis Verswinkel Noordhorn, Piloersemaborg Den Ham, Plaisterploats Beswerd (B&B), Dorpswinkel Sauwerd (Rustpunt) en de Welkomboerderij Onstaheerd in Sauwerd. 

Openingsdag Etappe van de Maand

Op het Pronkjewailpad bepaal je zelf wanneer en waar je loopt. Dat geldt ook deels voor de Etappe van de Maand. Je mag namelijk de hele maand de betreffende etappe lopen en zelf ook jouw start- en finishpunt bepalen. Maar om je een beetje op weg te helpen, kun je er ook voor kiezen om te lopen op de Openingsdag van de Etappe van de Maand. Deze maand is dat op zaterdag 6 mei. Een voordeel is dan dat de stempelposten nog eens extra hun best doen om jou gastvrij te ontvangen. Ook is de kans groot dat je mede-pronkjewailpad-wandelaars op de route tegenkomt!

Stempelkaart 

Als deelnemer aan de Etappe van de Maand op het Pronkjewailpad, kun je na inschrijving een persoonlijke Pronkjewailpad Etappekaart (stempelkaart) downloaden vanuit Mijn PWP.

Het gebeurt in gastvrij Groningen