Etappe van de maand september 2023

Etappe van de maand september 2023

Wandelen langs én door de Pronkjuwelen in Groningen. Op de Etappe van de Maand september wordt gewandeld van Appingedam naar Bierum en worden geheel passend bij het thema van 2023 verschillende (verdwenen) borgen 'aangedaan'. Wat zal de wandelaar hierover ontdekken? Tussen 09:30 en 11:30 uur is bij de oude steenfabriek Rusthoven Het Groninger Landschap aanwezig voor een rondleiding. Daarnaast zijn het unieke eetcafé De Boerderij en de Mariakerk mooie rustpunten onderweg. Boerderijwinkel AGF treffen wandelaars aan in Holwierde, en bekroonde bakkerij en rustpunt Olinga in Bierum. 

Tijdens de Opening van de Etappe van de maand op 2 september kan ook de Bierumer Jaarmarkt en de De Luingahof Oogst- en Kunstfair bezocht worden. 

Tussen 10.00 en 17.00 uur de jaarlijkse Oogst- en Kunstfair plaats. Op deze dag kan het publiek al wandelend door de oude boomgaard genieten van de nieuwe oogst en de vele kramen met verschillende kunstenaars uit de regio. Daarnaast is er onder andere brocante, kleding, huisgemaakte chocola en zijn de pomologen aanwezig voor het determineren van het meegebrachte fruit. Voor de kinderen is er kinderschmink en een luchtkussen. In de theeschenkerij zorgt prachtige muziek voor Franse sferen op het terras onder de oude fruitbomen. De nieuwe oogst zomerappels en Reine Victoria-pruimen zijn volop verkrijgbaar in de boerderijwinkel van De Luingahof.

Het gebeurt in gastvrij Groningen