Etappe van de maand april 2024

Openingsdag zaterdag 6 april 2024, start & finish: Het Kielzog (route ca 15km)

Wandelaars krijgen via deze etappe alvast een voorproefje van het Wandelfestival Tocht om de Noord op 28 en 29 september in Midden-Groningen, Wandelen langs waterwonderen. Ook dan wordt er gestart en gefinisht in Hoogezand. Stempelpost het Kielzog, Hoogezand is voor deze etappe uitgekozen als centrale locatie. 

Vanwege de openingstijden van de stempelposten is het aan te bevelen om op z'n vroegst vanaf 11:00 uur te vertrekken vanuit het 't Kielzog en de route 'tegen de klok' in te lopen. Daarbij passeert u eerst Vifero, daarna molen de Hoop en tot slot NME. 

Openingstijden

  • Het Kielzog: 10:00 uur 
  • Vifero: 12:00 uur
  • Molen de Hoop, Mulderpot: 10:00 uur
  • Natuur- en Milieueducatie: 13:30

Na vertrek vanaf het Kielzog lopen de wandelaars richting strand Meerwijck en de eerste stempelpost: Beachclub Vifero in Kropswolde. Daarna wordt de route vervolgt richting het prachtige natuurgebied: de Kropswoldebuitenpolder, waar ondermeer een uitkijktoren en watermolen worden gepasseerd. Beiden zijn digitale stempelposten, oftewel: beleefposten op de route.

Bij het verlaten van de Korpswoldebuitenpolder, zijn de wandelaars van harte welkom bij Mulder Pot - Molen de Hoop, Kropswolde. In dit moderne molenbedrijf wordt nog op ambachtelijke wijze met molenstenen gemalen. Voor de granen wordt zoveel mogelijk een beroep gedaan op boerenbedrijven uit de regio. In de winkel zijn allerlei (streek)producten te koop. Wandelaars krijgen hier uiteraard een stempel en ook een presentje. 

Even verderop passeren de wandelaars Natuur- en Milieueducatie Hoogezand, ofwel NME. Dit is meer dan alleen maar een educatief centrum, natuurtuin of kinderboerderij. In de loop der jaren is NME uitgegroeid tot een bezoekerscentrum, waar met zowel volwassen als kinderen naar hartelust kennis kunnen maken met de natuur.

Via het Gorechtpark komen de wandelaars uiteindelijk weer terug bij het startpunt: 't Kielzog. 

Hoe kom ik bij start en vanaf finish?
Deze etappe is een 'rondwandeling' met start en finish op dezelfde locatie 't Kielzog in centrum Hoogezand. Kom je met het OV, vanaf Arriva station Hoogezand-Sappemeer is het 1,5 km lopen. Kom je met de auto, nabij 't Kielzog en het winkelcentrum kan gratis geparkeerd worden.

 

Hoe werkt het? 

 

In drie simpele stappen bent u klaar om te gaan!

  1. Schrijf u in voor een Etappe van de Maand via dit inschrijfformulier. U krijgt per mail een bevestiging met inlog naar Mijn PWP
  2. Log in op Mijn PWP en download uw Etappekaart. Print deze kaart, want dit is tevens uw stempelkaart. 
  3. Download de Pronkjewail App en selecteer de betreffende Etappe van de Maand onder 'Selecteer een andere route'. Scan de QR-code op uw Etappekaart om toegang te krijgen tot alle functionaliteiten van de app. 

* Kosten voor deelname aan één Etappe van de Maand zijn € 5,-. 

Dit is inclusief

  • Pronkjewail Etappekaart (PDF).
  • Alle aangeboden Pronkjuwelen (voorproefjes en belevenissen) onderweg.
  • Volledig gebruik van de Pronkjewailpad App (max 31 dagen)
Het gebeurt in gastvrij Groningen