Pronkjewailpad Zuidroute 2024

Hierboven ziet u op kaart een selectie van de stempelposten op de Zuidroute van het Pronkjewailpad.

Het Pronkjewailpad verbindt de pronkjuwelen en pareltjes van de provincie Groningen.

De Zuiddroute van het pad loopt door de Groningse gemeenten Westerwolde, Veendam, Pekela en Midden-Groningen. Onderweg loop je langs en door middeleeuwse kerken, stoere molens, interessante musea en moderne bedrijvigheid.

Deze ontdekkingstocht door Groningen laat jou kennismaken met het Groninger landschap en rijke cultuurhistorie – maar bovenal: de Gastvrijheid van de Groningers.

Themastempels

Ieder jaar ontwikkelt het Pronkjewailpad, vaak in samenwerking met een thema-partner, een thema-uitdaging voor de wandelaars in het kader van het nieuwe Groningse thema. De uitdaging op de Zuiddroute van het Pronkjewailpad heeft te maken met de 'Groninger iconen'.

Dit zijn bijvoorbeeld bekende of minder bekende Groningers die in het verleden veel hebben betekent voor hun provincie, denk aan Aletta Jacobs, Anthony Winkler Prins of W.A. Scholten. Maar het kunnen ook bekende (oud)inwoners uit het heden zijn, bijvoorbeeld Marianne Timmer, Marcel Hensema of Jan Mulder. Allemaal Groningers om trots op te zijn!

Allen hebben een nadrukkelijke link met één van de plaatsen op de nieuwe Zuidroute van het Pronkjewailpad. Daar gaat u ze letterlijk en figuurlijk tegenkomen.

Routebestanden Zuidroute 2024

Wandelknooppunten, GPX- en KML bestanden

Zodra u ingeschreven bent voor één van de routes van het Pronkjewailpad, kunt u inloggen op mijn.pronkjewailpad.nl. Op deze persoonlijk pagina treft u o.a. diverse routebestanden zoals de wandelknooppunten, GPX- en KML bestanden (beschikbaar vanaf 15 april 2024).

Pronkjewail App Zuidroute 2024

Veruit de makkelijkste manier om het Pronkjewailpad te wandelen! Download de app in de Playstore of Appstore. Met de QR-code op uw stempelkaart opent u alle functionaliteiten. U ziet de routes én de stempelposten die geopend zijn op het moment dat u wandelt. Daarnaast kunt u met de app digitaal stempelen - héél handig indien de stempel ergens verdwenen is of een stempelpost onverhoopt gesloten blijkt te zijn.

Het gebeurt in gastvrij Groningen