Labyrint

Westerlee Labyrint

Over

Labyrint is een kleinschalig woonzorgproject met een dagbesteding. Ze zitten in de vroegere openbare lagere school van Westerlee. Het gebouw is door de gemeente benoemd als een ‘karakteristiek’ pand. De school is ontworpen in de sobere traditionalistische architectuur van de ‘Delftse school’. Het voormalig schoolplein hebben ze omgetoverd tot een prachtige bloementuin met een grote vijver in het midden. Achter in de tuin hebben ze een (alcoholvrije) horeca en geschenkenwinkel.

Pronkjewailpost

Er is een prachtige bloementuin met beelden (o.a. van oost Groningse kunstenaars) en een horeca waar je lekkere broodjes, aparte moctails, heerlijke drankjes, snacks en biologisch ijs kunt nuttigen. Ze zijn open sinds juni 2023 en dit is een mooie kans om hen te presenteren aan een breder publiek. Toeristen, wandelaars en fietsers, zijn ook de doelgroep. Zo zijn ze ook ANWB-gastvrijpunt.

Pronkjewail

Voor iedere stempelaar hebben ze een klein cadeautje als herinnering. En natuurlijk ontvang je een flyer met informatie over hun eigen Westerleese icoon Ties Venema, waar de school naar vernoemd is.

Het gebeurt in gastvrij Groningen