Streekhistorisch Centrum

Streekhistorisch_Centrum_Stadskanaal

Over 

Het Streekhistorisch Centrum is een museum en archief over de geschiedenis van de Kanaalstreek. Er is een permanente tentoonstelling over de ontwikkeling van het gebied. Ook worden er lezingen georganiseerd en wordt er een tijdschrift uitgegeven, getiteld: Veerten. 

Stempelpost

In het Streekhistorisch Centrum ontdek je het verhaal achter het gebied waar je doorheen wandelt. Hoe zag het er hier vroeger uit? Hoe komt de plaats aan zijn naam? Waarom is Stadskanaal zo lang en zo recht? Hoe lang is het gebied al bewoond? Waar leefden de mensen van?

Je krijgt meer waardering voor de omgeving wanneer je meer over het ontstaan weet. Wanneer je ontdekt waarom en hoe alles meter voor meter door mensenhanden is ontgonnen. Dan ga je anders kijken. Dat hopen wij onze bezoekers mee te geven.

Pronkjewail

Bezoekers die onze expositie komen bekijken, bieden we gratis een kopje koffie of thee aan. De entree bedraagt slechts € 3,50. Ook wanneer men later terugkomt (als men wandelt in het weekend bijvoorbeeld) en zijn stempelkaart kan tonen, kun je van dit aanbod gebruik maken.

Tip: voor het gebouw, langs de stoep, staat een paaltje met een QR-code. Door die code te scannen, hoor je een verhaaltje over de oorlogsgeschiedenis van het gebouw, Huize ter Marse.

Het gebeurt in gastvrij Groningen