Pronkjewailpad Noordroute 2023

Zie hierboven een selectie van de stempelposten op de Noordroute van het Pronkjewailpad

Het Pronkjewailpad verbindt de pronkjuwelen en pareltjes van de provincie Groningen.

De Noordroute van het pad loopt door de Groningse gemeenten Eemsdelta, Het Hogeland en Westerkwartier. Ook ontdekken we een prachtig stukje Friesland, namelijk Schiermonnikoog. Onderweg loop je langs en door middeleeuwse kerken, stoere molens, interessante musea en moderne bedrijvigheid. Deze ontdekkingstocht door Groningen laat jou kennismaken met het Groninger landschap en rijke cultuurhistorie – maar bovenal: de Gastvrijheid van de Groningers.

Routebestanden Noordroute 2023

Wandelknooppunten, GPX- en KML bestanden

Zodra u ingeschreven bent voor één van de routes van het Pronkjewailpad, kunt u inloggen op mijn.pronkjewailpad.nl. Op deze persoonlijk pagina treft u o.a. diverse routebestanden zoals de wandelknooppunten, GPX- en KML bestanden (beschikbaar vanaf 15 april 2023). 

Pronkjewail App Noordroute 2023

Veruit de makkelijkste manier om het Pronkjewailpad te wandelen! Download de app in de Playstore of Appstore. Met de QR-code op jouw stempelkaart unlock je alle functionaliteiten. Je ziet de routes én de stempelposten die geopend zijn op het moment dat jij wandelt. Daarnaast kun je met de app digitaal stempelen - héél handig indien de stempel ergens verdwenen is of een stempelpost onverhoopt gesloten blijkt te zijn.

Etappe van de Maand Noordroute

Hieronder vindt u een overzicht van de Etappe van de Maand in 2023. Hoewel u naar eigen inzicht het Pronkjewailpad kunt plannen en lopen, verdiend het een aanbeveling om onderstaande planning aan te houden. Op de Openingsdagen per maand worden er bovendien maandelijks wisselende extra activiteiten aangeboden. Uiteraard kunt u (zelf) de etappes korter maken, door deze op te delen in kortere routes. Zie elders op de website meer informatie over de 'Etappe van de Maand'. 

1e etappe

April

Zaterdag 8 april Openingsdag

Baflo – Uithuizen

 

ca. 20 km

treinverbinding - treinverbinding

2e etappe

Mei

Zaterdag 6 mei Openingsdag

Niezijl – Sauwerd

ca. 20 km

 

busverbinding - treinverbinding 

 

3e etappe:

Juni

Zaterdag  3 juni Openingsdag

Niehove – Leens

ca. 20 km 

busverbinding - busverbinding

4e etappe

Juli

Zaterdag 1 juli Openingsdag

WInsum - Warfhuizen

ca. 20 km

treinverbinding - busverbinding

5e etappe

Augustus

Zaterdag 5 augustus Openingsdag

Slochteren – Stedum

ca. 22 km

busverbinding - treinverbinding

 

6e etappe:

September

Zaterdag 2 september Openingsdag

Appingedam – Bierum

 

ca. 20 km

treinverbinding - busverbinding

7e etappe

Oktober

Zaterdag 7 oktober Openingsdag

Bierum - Uithuizermeeden

 

ca. 20 km

busverbinding – treinverbinding

Themastempels

Ieder jaar ontwikkelt het Pronkjewailpad, vaak in samenwerking met een thema-partner, een thema-uitdaging voor de wandelaars in het kader van het nieuwe Groningse thema. De uitdaging op de Zuiddroute van het Pronkjewailpad heeft te maken met de 'Groninger iconen'.

Dit zijn bijvoorbeeld bekende of minder bekende Groningers die in het verleden veel hebben betekent voor hun provincie, denk aan Aletta Jacobs, Anthony Winkler Prins of W.A. Scholten. Maar het kunnen ook bekende (oud)inwoners uit het heden zijn, bijvoorbeeld Marianne Timmer, Marcel Hensema of Jan Mulder. Allemaal Groningers om trots op te zijn!

Allen hebben een nadrukkelijke link met één van de plaatsen op de nieuwe Zuidroute van het Pronkjewailpad. Daar gaat u ze letterlijk en figuurlijk tegenkomen.

Het gebeurt in gastvrij Groningen