Museum Het Behouden Blik

Blikmuseum interieur Uithuizermeeden

Een stop bij het museum is een aangename verrassing: "Nooit gedacht dat je zo naar blik kunt kijken!"

Over

In dit kleinste/leukste museum van Noord Nederland vind je een ruime collectie Nederlands decoratief verpakkingsblik uit de periode 1880-1980. Je werpt hier een blik in de keuken van de Nederlandse samenleving. Van harte welkom!

Stempelpost 

Blikken, verpakkingen, reclame items en de bijbehorende verhalen van bekende merken als Van Nelle, Douwe Egberts, Tiktak, De Gruyter, Van Houten bieden een blik van herkenning en laten zien hoe onze samenleving is veranderd, of juist niet... Als stempelpost zijn wij een van de pareltjes langs de Oostroute en Noordroute van het Pronkjewailpad. De wandelaar krijgt zo de unieke gelegenheid om al die pareltjes in het gebied aan elkaar te rijgen tot het snoer van verhalen die Het Hogeland maken tot wat het is.

De wandelaars zijn welkom in ons museum voor een pauzemoment, een sanitaire stop en natuurlijk een stukje verhaal. Uiteraard begrijpen wij dat je niet heel veel tijd hebt dus maakten wij 'Een Blik op de Ploeg ', speciaal voor de wandelaars van het Pronkjewailpad. 

Pronkjewail

Wij bieden de kleinste expositie ooit, ter grootte van één burolade, een kop koffie of thee en een gastvrij onthaal op de dagen dat het museum geopend is. Zijn we er niet dan ligt het stempel samen met een verrassing in het grote blik naast de voordeur. 

Arrangement

Het arrangement dat wij samen met de stempelpost Lentemaheerd aanbieden is: De Ploeg op Uithuizermeeden, zie voor meer informatie: De Ploeg (lentemaheerd.nl)

Het gebeurt in gastvrij Groningen