Molen Grote Geert

De grote molen bij Kantens

Gerad Werkman is vrijwillig molenaar van molen Grote Geert in Kantens, en probeert iedere zaterdag de molen te laten draaien.

Over

“Als de deur openstaat en de molen draait, dan zijn bezoekers van harte welkom om de molen te beklimmen. Bovenin kun je volop genieten van het mooie uitzicht over het dorp en over het Hoogeland. Ik vertel dan iets over de molen, onder andere over de geschiedenis.”

Stempelpost

“Als molenaar geniet ik van de wandelaars die een stempel komen halen bij de Grote Geert. Soms vinden ze het wandelen en het behalen van een stempel belangrijker dan een praatje, maar uiteraard zijn er ook wandelaars die wél geïnteresseerd zijn.”

Pronkjewail

“Alle wandelaars worden gastvrij ontvangen. Ze kunnen genieten van het uitzicht bovenin de molen en krijgen dan een nieuwe ansichtkaart van de Grote Geert mee.”

De verloren stempelkaart

“Ooit verloor een wandelaar uit Groningen zijn stempelkaart in Kantens. Een paar kinderen hadden hem gevonden en meegenomen naar huis. Maar dankzij een berichtje op Facebook is de stempelkaart uiteindelijk weer terug gekomen bij de eigenaar. Hij was zo blij dat wij er een fles lekkere wijn aan over hebben gehouden!”

Het gebeurt in gastvrij Groningen