Johanneskerk Losdorp

Kerk van Losdorp

Over

De Johanneskerk van Losdorp is een in oorsprong 13e eeuwse kerk, in 1775 grondig herbouwd. Het interieur is sindsdien onveranderd gebleven. Het Lohmanorgel dateert van 1830. De kerk is eigendom van Groninger Kerken en vrij toegankelijk voor iedereen.

Losdorp viert in 2023 de 250ste geboortedag van dominee Nikolaas Westendorp, in zijn tijd een belangrijk wetenschapper en een van de grondleggers van de moderne archeologie. Een mooie aanleiding om aandacht te vragen voor dorp, kerk en Westendorp zelf.

Stempelpost

Onze kerk ligt midden op de wierde van Losdorp met mooi uitzicht over het omringende land. Elke dag van het jaar open van 10:00 tot 17:00 uur. Er zijn voorzieningen voor een (koel) drankje of een (heet) kopje koffie en er is een vrij toegankelijk toilet.

Pronkjewail

In de kerk is inmiddels een Infopunt over Westendorp ingericht, waarin uitgebreide aandacht voor zijn verdiensten voor de archeologie, oudheidkunde, etymologie, mythologie en sociale betrokkenheid. Ook zijn rol als schoolopziener krijgt ruime aandacht.

Het Infopunt is net als de kerk alle dagen van de week vrij toegankelijk van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Voor andere Westendorp-activiteiten zie www.nikolaaswestendorpjaar.nl

Het gebeurt in gastvrij Groningen