Museum Nienoord

Borg Nienoord in Leek

Museum Nienoord is een 19e eeuwse Groninger buitenplaats van allure, met een unieke collectie rijtuigen van nationaal belang. Het museum is gelegen op het lommerrijke landgoed Nienoord te Leek. Johan Louwes geeft toelichting. 

Over

"Museum Nienoord, Borg en Nationaal rijtuigmuseum exposeert prachtige rijtuigen, van sjees tot Koninklijke coupé, van brik tot omnibus en van landauer tot rouwkoets en vertelt de luisterrijke geschiedenis van de Borg en zijn bewoners. Het museum en de Borg zijn prachtig gelegen op het landgoed Nienoord. Je kunt hier verblijven op het mooie terras van de Borg, een bezoek brengen aan de ruim 300 jaar oude schelpengrot, de kunstwerken van Anton Heyboer en foto's van Nico Koster."

Stempelpost

"We laten wandelaars graag de belangrijkste cultuurhistorische locatie in het Westerkwartier zien. Zo ontmoeten we recreanten face to face, maken een praatje als ze hun stempel komen halen en geven hun een fijne herinnering mee."

Pronkjewail

"Een stempel krijg je bij ons niet zomaar. Je moet er wel iets voor doen. Samen of alleen neem je plaats in de arrenslede en wij maken dan met jouw camera een mooie 'selfie'.."

Het gebeurt in gastvrij Groningen