Alpaca Groningen

Alpaca-Groningen, één van de grootste alpacafarms van (Noord) Nederland.

De website Alpaca Groningen is de online presentatie van één van de grootste alpacafarms van (Noord) Nederland. De eigenaren, Fokke en Katerina Turksema, zijn sinds 2010 in het bezit van deze mooie, lieve, intelligente en bijzondere dieren. Hun passie is alpaca’s en hun doel is om een mooie en gezonde kudde alpaca’s te fokken en te verkopen. Ze bieden ook verschillende activiteiten en producten aan die te maken hebben met alpaca’s, zoals rondleidingen, high tea, picknick, kleding, dekbedden en meer. Op de website kun je meer informatie vinden over hun aanbod, hun alpaca’s, hun contactgegevens en hun afspraakformulier.

Alpaca’s zijn leuke en lieve dieren die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komen. Ze behoren tot de familie van de kameelachtigen, net als lama’s, vicuña’s en guanaco’s. Alpaca’s worden vooral gehouden voor hun wol, die heel zacht, warm en duurzaam is. Er zijn meer dan 22 verschillende kleuren wol, van wit tot zwart en alles daartussen. Alpaca’s hebben een schofthoogte van ongeveer 90 cm en een lange hals. Ze kunnen wel 25 jaar oud worden. Alpaca’s zijn sociale dieren die in kuddes leven. Ze communiceren met elkaar door te hummen, te spugen of met hun oren te bewegen. Alpaca’s zijn ook heel nieuwsgierig en intelligent. Ze kunnen getraind worden om aan een lijn te lopen of trucjes te doen.

In Nederland zijn er meerdere alpaca-boerderijen waar je deze dieren kunt bezoeken, knuffelen of mee wandelen. De meest complete alpaca-boerderijen van Nederland is Alpaca Groningen, waar je meer dan 60 alpaca’s kunt ontmoeten. Je kunt er ook lunchen, high tea, picknick, overnachten of een alpaca kopen.

Het gebeurt in gastvrij Groningen