Ambachtelijk Streekmuseum 't Steenhuus

Museum Steenhuus Niebert

Steenhuizen zijn zeldzaam. In heel Nederland zijn er slechts enkele intact gebleven. Het steenhuis in Niebert is dan ook het enige in Groningen, gelegen aan een oeroud wandel- en fietspad. In de aangebouwde schuur van dit steenhuis is het Museum ‘t Steenhuus gehuisvest. Binnen de muren van het museum bevinden zich onder meer twee permanente ambacht-exposities. Jan de Jong vertelt meer.

Over

"Museum 't Steenhuus is gelegen in het prachtige coulissenlandschap in Het Westerkwartier aan een eeuwenoud pad. Het is gevestigd in een historisch pand, op zich al bijzonder. In het museum gaat men terug in de tijd: hoe het vroeger was, hoe men woonde, leefde en werkte. Het museum ligt aan 't Pad: een eeuwenoud pad, nu nog van Marum tot aan De Holm bij Tolbert. Het is een van de oudste paden van Nederland."

Stempelpost

"Het museum is stempelpost als het museum geopend is. Door stempelpost te zijn wordt het museum onder de aandacht gebracht en zo ook wandelaars en recreanten te attenderen op het museum en de mooie omgeving."

Pronkjewail

"Wandelaars krijgen een oud-Hollands snoepje mee voor onderweg. Ook kan in de tuin van het museum de oudste en dikste rode beuk van Noord-Nederland bewonderd worden."

Het gebeurt in gastvrij Groningen