Galerie Gewaagd

Galerie Gewaagd Hornhuizen-2

Naast dat u even kunt uitrusten en kunt genieten van een kopje koffie/thee, kunt u ook kennis maken met de geschiedenis en de kust bij GEWAAGD. Tally vertelt u meer...

 

Over

"Vanaf 8 april is galerie/koffieschenkerij GEWAAGD weer open. Er zijn wisselende exposities, van ongeveer 6 weken, met verschillende kunstenaars, met heel divers werk. In de koffieruimte is keuze uit 2 soorten zelfgemaakt gebak voor bij de koffie/thee."

Stempelpost

"De galerie is gevestigd in een voormalige graandrogerij, de stortkokers zijn nog aanwezig, evenals de originele weegbrug voor het pand. Gastvrijheid staat bij ons voorop. We vinden het leuk om iets over de kunst en eventueel de kunstenaar te vertellen. We vinden het gezellig om de wandelaars te verwelkomen en te vertellen over de omgeving. We zitten vlak bij de Waddenzee, UNESCO werelderfgoedlijst. Op nog geen 50 m. afstand van GEWAAGD kun je de kerktoren beklimmen en zo de omgeving en het Wad zien."

Pronkjewail

"Het de tweede kopje koffie is gratis en men krijgt een ansichtkaart met een afbeelding van de kerktoren, welke is geschilderd door Ton Stoltenkamp."

Extra

"Een wandelaar kwam hier koffie drinken, toen hij hoorde van een gratis concert in ons kerkje, besloot hij daar naar toe te gaan. Zijn vriendin kreeg geen contact met hem en heeft de politie ingeschakeld om hem te zoeken. Gelukkig was er niks aan de hand."

Het gebeurt in gastvrij Groningen