Dorpskerk Nieuwolda

 

Over

De dorpskerk is een bemande stempelpost voor de tocht op de zondagen, de dorpscommissie wil de kerk laagdrempelig maken voor dorpsgenoten, wandelaars en andere belangstellenden. De doelstelling is om ook concerten, exposities en andere culturele events te gaan organiseren

Stempelpost

Het is vooral op de zondagen erg leuk om het dorp Nieuwolda de route te lopen langs historische gebouwen. Een moment van rust kiezen in de mooie en eenvoudige dorpskerk met een imposant Wenthin orgel en de prachtig houtsnijwerken panelen van het kansel. Op zondag is er ook een vrijwilliger aanwezig bij de kerk, die de wandelaars graag meer vertelt en vragen beantwoord. 

Pronkjewailpad

Het is mooi dat de wandelaars kunnen genieten van alle mooie gebouwen in Nieuwolda, waaronder natuurlijk de kerk. Verder heeft het dorp verschillende recreatiemogelijkheden, dus het is zeker de moeite waard om nog eens een keer terug te komen!  

Pronkjewailtje

De ondernemers van Nieuwolda bieden een gezamenlijke pronkjewail in de vorm van een informatieboekje over het dorp met de route, aangevuld met foto's en achtergrondinformatie. Ook zijn er tekeningen van een inwoner van Nieuwolda in verwerkt.

Het gebeurt in gastvrij Groningen