Kerk Hornhuizen

Kerk houtwerk op PWP

 

Henk en Marga vertellen meer...

Over

"De Plaatselijke Commissie SOGK beheert de kerk van Hornhuizen. De PC realiseert haar doelstelling door de dagelijkse openstelling van de kerk/toren, het organiseren van culturele en sociale activiteiten en d.m.v. het verhuren van de kerk."

Stempelpost

"De toren is ingericht als uitkijkpunt over het landschap en het wad. Het uurwerk uit 1679 is te bezichtigen, zowel beneden op een beeldscherm als boven op de eerste verdieping. Verder is de kerkzaal te bezichtigen. De monumentale kerk is met zijn opvallende gele toren een aantrekkelijke plek om te vertoeven voor verschillende bezoekers. Wij geven graag de mogelijkheid het interieur te bekijken, de toren te beklimmen en van het fraaie uitzicht over de omgeving."

Pronkjewail

Er zijn verschillende dingen te beleven vertellen Henk en Marga: "Toegang en bezichtiging kerk/toren, beklimming toren met fraai uitzicht, 2 stuks picknick banken in de slingertuin rond de kerk en informatie over kerk/toren en omgeving d.m.v. de koperen kast op de begane grond van de toren."

Extra

"Voor de liefhebber is er een fiets/wandelroute beschikbaar waarmee je nog meer kunt genieten van dit stukje van 't Hogeland."

Het gebeurt in gastvrij Groningen