Kerk Solwerd

Kerk Solwerd exterieur

 


Tijdens het beleg van Delfzijl (1814) raakte de kerk zwaar beschadigd, maar neoklassieke kerkje met forse steunberen staat nog fier overeind in het Groninger Landschap. D. Henderikse vertelt meer over deze mooie kerk.

Over 

"De plaatselijke Commissie Solwerd beheert voor de Stichting Oude Groninger Kerken deze kerk. De commissie zorgt voor een activiteitenaanbod van optredens, exposities en lezingen. De kerk is beschikbaar voor diensten, huwelijken en begrafenissen. De kerk van Solwerd is een bijzondere kerk, mooi gelegen loop je er bijna voorbij. De kerk heeft geen toren, maar een klokkenstoel. Er zijn maar twee kerken in Groningen met een klokkenstoel."

Stempelpost

"De kerken van Groningen zijn een waardevol erfgoed. Een prachtige manier om veel van deze kerken te bezoeken is door het Pronkjewailpad."

Pronkjewail 

"Gastvrij is voor de wandelaars de kerk altijd open. Op de tafel van de stempel ligt wat te wachten voor de wandelaar, zolang de voorraad strekt natuurlijk."

Extra

"In vroeger tijden was de kapel bij de kerk een bedevaartsoord. Bij een inbraak in de kerk waren hosties in het water terecht gekomen en dit water had magische krachten geloofde men. Vul je flesje met water en proef de magies van Solwerd."

Het gebeurt in gastvrij Groningen