Natuurkampeerterrein Lettelbert

Natuurkampeerterrein Lettelbert

Natuurkampeerterrein Lettelbert

Wandelaars op het Pronkjewailpad zijn van harte welkom op ons natuurkampeerterrein voor een ontspannen pauze en om eventuee gebruik te maken van het toilet. 

Korte geschiedenis

Eind 60-er jaren van de vorige eeuw werd het fietspad tussen Lettelbert en Leek aangelegd. Daarbij  bleef een strook grond over langs het fietspad, die door de gemeente Leek als kampeerpaspoortterrein werd ingericht. Omdat de gemeente niet zelf wilde beheren, zagen alerte NIVONners daar een geweldige kans liggen en pachtten het terrein met het doel er een NIVON-kampeerterrein te realiseren.

Dat is prima gelukt! Vanaf 1974 is het terrein in gebruik en geleidelijk zijn er meer faciliteiten gekomen. In het begin was er eigenlijk alleen een watertappunt en moest het toilet bij de buren (waterscouting ‘de Bevers’) gebruikt worden. Inmiddels is er een sanitairgebouw, er zijn extra toiletten op het achterste veld, er zijn plaatsen met stroomvoorziening, er is een speeltuintje aangelegd en er is een vuurplaats.

De laatste grote verbouwing was in 2011: er is toen een kapschuur geplaatst. Daar vind u nu een wasplaats (met centrifuges), afwasgelegenheid, koelkasten en een plaatsje om droog te zitten als het weer tegenvalt.

Tijdens die laatste grote verbouwing is ook een blokhut geplaatst die als receptie dient voor de ontvangst van gasten door de vrijwillige terreinwachten.

Oorspronkelijk had het terrein de naam ‘De Hondenhoek’, maar de vrijwillige beheerders hebben besloten om de naam te veranderen in ‘Lettelbert’, naar het dorp waar het kampeerterrein zich bevindt. De belangrijkste reden voor de naamsverandering was dat nieuwe kampeerders vaak bang bleken dat er veel honden op het terrein zouden zijn (geblaf en andere overlast). We zijn echter een gewoon natuurkampeerterrein. De originele naam was afgeleid van de streek ‘de Hondenhoek’, maar die streek ligt een paar kilometer verderop bij Midwolde. Om misverstanden te voorkomen, is besloten voor de duidelijke naam ‘Natuurkampeerterrein Lettelbert’.

Het gebeurt in gastvrij Groningen