Nicolaaskerk Oldenzijl

Kerk interieur op PWP

Over

De romaanse kerk (begin 13e eeuw) is in beheer bij de Stichting Nicolaaskerk Oldenzijl. De kerk heeft een multifunctionele invulling gekregen ten behoeve van de hele gemeenschap. Er zijn culturele evenementen als exposities, lezingen en concerten.

Stempelpost

Of je nou geïnteresseerd bent in de historie van gebouw en streek, bezinning zoekt, een kaars wilt branden of even uit wilt rusten, in de Nicolaaskerk voel je de eeuwen als het ware om je heen. Ook het kerkhof rondom de kerk is een bezoek waard.

Pronkjewailpad

Ons doel is om het kerkgebouw in goede staat te houden zodat het een gebouw blijft waar iedereen binnen kan lopen en zich welkom voelt om te genieten van de rust en de eeuwenoude historie. Hoe meer mensen hiervan kunnen genieten, hoe beter!

Pronkjewailtje

 

In de Nicolaaskerk kun je een stempel halen. Bij het naastgelegen rustpunt van Ik&Zorg is er de mogelijkheid voor een kopje koffie of thee met een 'pronkjewailtje'. 

Extra

Een virtueel bezoekje aan de kerk is ook de moeite waard. Daar lees je alles over de historie van de kerk en de activiteiten die er, sinds de oprichting van de Stichting Nicolaaskerk Oldenzijl in 2006, al zijn georganiseerd. www.nicolaaskerkoldenzijl.nl

 

gemaakt door Derk Tjakko Bos

Gemaakt door Derk Tjakko Bos

Het gebeurt in gastvrij Groningen