Proef Lokaal Bakkerij Rutgers

Proeflokaal Bakkerij Rutgers-3

De bewoners in Baflo hebben de handen in één geslagen voor het behouden van een lokale bakkerij. Hier kunt u als wandelaar ook van genieten. 

Over

Wij zijn een warme dorpsbakkerij. In ons bedrijf wordt al meer dan 80 jaar dagelijks ambachtelijk brood en banket gebakken. Nu is de bakkerij een Stichting en zorgen 4 bakkers, 3 winkelmedewerkers en 15 vrijwilligers voor brood, koek, gebak en koffie.

Stempelpost

Onze bakkerij is van en voor het dorp. Op een locatie middenin het dorp kom je tot rust, kun je even zitten, iets lekkers eten (uit de bakkerij!) en drinken in de Kovviehouk of buiten bij mooi weer of voor een snelle sanitaire stop. De medewerkers en vrijwilligers houden van het mensen naar de zin te maken. Pronkjewailpad is inmiddels iets typisch Gronings en wij laten zien dat het Platteland nog meer in z'n mars heeft en waar het schijnbaar onmogelijke toch wordt gerealiseerd.

Wij zijn supertrots op Het Hogeland, op onze dorpen Baflo en Rasquert (al bewoond sinds 300 jaar v.Chr.) en op onze bakkerij. Het is echt een bedrijf van, voor en door het dorp. Kom genieten van al het moois en van onze authentieke gastvrijheid.

Een van onze specialiteiten in het echte Grunnigs Roggebrood. Bij ons is dat een product dat twee keer 12 uur in de oven gaat. De 1e ronde 12 uur in de zoetpannen. In de 2e ronde gaan de gevormde broden 12 uur de oven in om te bakken. Je proeft 't aroma!

Pronkjewail

Pronkjewailtje is een lekkere versnapering bij de koffie of thee. Een stukje kantkoek of Grunninger koek of een ander koekerijtje wat we net gebakken hebben. En natuurlijk voor de liefhebbers: een kijkje achter in de bakkerij. Vraag ernaar!

Het gebeurt in gastvrij Groningen