Ursuskerk

De Hervormde Kerk van Termunten, de Ursuskerk, dateert uit de dertiende eeuw. De huidige kerk is gebouwd op een fundament uit de twaalfde eeuw en was ooit een veel grotere kruiskerk. Dit monument in Termunten is het bezoeken waard. Steyn vertelt hier meer over.

Over

"De Stichting Exploitatie Kerk Termunten organiseert 's zomers iedere maand Concerten, een jaarlijkse markt en verhuurt de kerk voor kerkdiensten, begrafenissen , huwelijken en evenementen. De onlangs gerestaureerde kerk van Termunten is dagelijks van 9.30 tot 18.00 uur geopend voor bezoek om rust, bezinning of om een kaarsje voor een dierbare te branden en de toren met weids uitzicht over Eems en Dollard te beklimmen."

Stempelpost

"De Stichting Oude Groninger Kerken eigenaar van de kerk van Termunten wil graag dat zoveel mogelijk mensen hun unieke monumenten binnen en buiten bewonderen."

Pronkjewail 

"De kerk van Termunten en toren zelf zijn een Pronkjewail in Groninger land . Ook zijn er gratis brochures over de geschiedenis van de kerk, het dorps ommetje en de Stichting Oude Groninger kerken."

Het gebeurt in gastvrij Groningen