Visserijmuseum Zoutkamp

Visserijmuseum Zoutkamp

Het museum is gevestigd in de voormalige, monumentale 'betonningsloods' van Rijkswaterstaat. In dit karakteristieke, historische gebouw krijgt u de gelegenheid om de geschiedenis en de ontwikkeling van de Zoutkamper visserij te bekijken én te ervaren. Daarnaast organiseert het museum bijzondere vaartochten op het Reitdiep, het Lauwersmeer en de Waddenzee met de historische garnalenkotter ZK 4 Albatros en de houten garnalensloep ZK 31 Neptunus. Anouk Bakker, PR-medewerkster van het museum, is enthousiast over haar werkplek en over Zoutkamp.

Over

“Zoutkamp is een pittoresk vissersdorp met een schitterende ligging en een rijke historie. Een bezoek aan het Visserijmuseum mag hierbij niet ontbreken. De geur van vis, teer, hout en diesel voert de bezoeker mee terug naar de vorige eeuw. Kortom, een boeiende wandeling door de geschiedenis van de visserij.”

Stempelpost

“Gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel. We vinden het gezellig om wandelaars te ontvangen en naar hun verhalen te luisteren. Daarnaast hopen we natuurlijk dat op deze manier herhaalbezoek wordt gestimuleerd.”

Pronkjewail

“De wandelaar krijgt gratis toegang tot het museum én een historische ansichtkaart van Zoutkamp!”

Arrangement

Bij bezoek aan het Visserijmuseum ontvangt u een voucher, waarmee u gratis paling kunt proeven bij palingrokerij Postma

 

 

Het gebeurt in gastvrij Groningen