Zeehondencentrum Pieterburen

Neem een kijkje in het grootste gespecialiseerde zeehondenziekenhuis van Europa! Dagelijks zorgt een team van toegewijde dierenartsen en zeehondenverzorgers in het Zeehondencentrum voor zieke, gewonde of verzwakte zeehonden. In het bezoekerscentrum sta je midden in het zeehondenziekenhuis en kun je meekijken tijdens de verzorging van de zeehonden in verschillende fasen van de opvang. Daarnaast vind je in het bezoekerscentrum alle informatie over de twee soorten zeehonden die in Nederland te vinden zijn. Zeehondencentrum Pieterburen vertelt hier meer over.

Over

"Wij zijn Zeehondencentrum Pieterburen, een van de oudste en beste opvangcentra voor zeehonden ter wereld. Hier werken vrijwilligers en onderzoekers van over de hele wereld. Al jarenlang hebben we passie en zorg voor de zeehond, inclusief zijn leefomgeving. Tijdens je bezoek leer je alles over zeehonden en hun leefgebied: de Waddenzee. Kijk mee in de dagelijkse verzorging van de zeehonden, zoals pup Maximo! Dit jaar bestaat het Zeehondencentrum 50 jaar. Ontdek hoe we van teiltje naar Waddenzee zijn gegaan."

Stempelpost

"Zeg je Pieterburen, dan zeg je ook het Zeehondencentrum. We hopen dat je het leuk vindt om een stempel te halen bij het grootste gespecialiseerde zeehondenziekenhuis van Europa!"

Het gebeurt in gastvrij Groningen