Etappe van de maand mei 2024

Openingsdag zaterdag 4 mei 2024, start & finish: Grand Café 't Raadhuys, Stadskanaal (route ca 15km)

Tijdens de Etappe van de Maand mei maken we kennis met Stadskanaal en een aantal verrassend mooie nabijgelegen natuurgebieden. De verschillende gastvrije stempelposten op deze route zorgen voor een aangename rustmomenten, steeds na een paar kilometer lopen. Ook op deze etappe staat één van de Groninger Iconen centraal. En niet zomaar eentje. De schrijver van het Grunnegs Laid: Geert Teis. Als je op zaterdag 4 mei meeloopt tijdens de Openingsdag, dan zou je hem zomaar eens letterlijk tegen het lijf kunnen lopen... 

De centrale start- en finishlocatie is Café Het Raadhuys in Stadskanaal. Dit ligt op ca 300 meter van het busstation.

Na ongeveer 3km loopt de route langs Camping De Kapschuur. De kleine camping heeft ook B&B kamers, diverse overnachtingsaccommodaties en sinds 2024 een nieuw camperpark! Verder worden hier regelmatig bedrijfsuitjes en familiedagen georganiseerd. Het leuke terras is de perfecte plek om even uit te rusten en te genieten van de mooie omgeving. Als Pronkjewailtje kun je kennismaken met hun eigen blondbiertje: 'Kapschuurtje'. 

Vier kilometer verderop bent u van harte welkom bij Optisport Zwembad en Health Club Pagedal. Pagedal is dé sportieve ontmoetingsplek van Stadskanaal en omstreken. Zij beschikken over een ruim zwembad en een moderne sportschool. Iedereen kan bij hier sporten. Van jong tot oud, van beginner tot doorgewinterde fitness liefhebber. In de horeca kun je genieten van een lekker kopje koffie, een verfrissend sportdrankje of een broodje. Een ideale plek, zo halverwege deze etappe. 

Hierna volgt een mooie stuk route dwars door het Vledderbos. Terug in de bebouwde omgeving van Stadskanaal loopt de route vervolgens langs Theetuin Overnachting Fotografie Hans BanusOok hier kunt u even rustig plaatsnemen op het terras en genieten van een hapje of drankje. 

Twee kilometer verderop bevindt zich alweer Café Het Raadhuys, waarmee de route helemaal rond is. 

 

Hoe kom ik bij start en vanaf finish?
Deze etappe is een 'rondwandeling' met start en finish op dezelfde locatie: café Het Raadhuys, Raadhuisplein 30, 9501 SZ. Deze lcoatie ligt op ca 300 meter van het busstation in Stadskanaal. Oa te bereiken vanuit Groningen (station) met Qliner 312 Stadskanaal reistijd ongeveer 55 minuten. Parkeren op het Geert Teisplein gratis, voor meer informatie over parkeren in het centrum klik hier.

 

Hoe werkt het? 

In drie simpele stappen bent u klaar om te gaan!

  1. Schrijf u in voor een Etappe van de Maand via dit inschrijfformulier. U krijgt per mail een bevestiging met inlog naar Mijn PWP
  2. Log in op Mijn PWP en download uw Etappekaart. Print deze kaart, want dit is tevens uw stempelkaart. 
  3. Download de Pronkjewail App en selecteer de betreffende Etappe van de Maand onder 'Selecteer een andere route'. Scan de QR-code op uw Etappekaart om toegang te krijgen tot alle functionaliteiten van de app. 

* Kosten voor deelname aan één Etappe van de Maand zijn € 5,-. 

Dit is inclusief

  • Pronkjewail Etappekaart (PDF).
  • Alle aangeboden Pronkjuwelen (voorproefjes en belevenissen) onderweg.
  • Volledig gebruik van de Pronkjewailpad App (max 31 dagen)
Het gebeurt in gastvrij Groningen